Shaping Culture

 

"Repair kit - σερφοδιακοπές"

Τότε παλαιά, μου είχε συμβεί! Πρασονήσι:
Τρεις μέρες σερί άπνοια. Εκνευρισμός. Υπερκατανάλωση αλκοόλ. Παράνοια. Την τέταρτη μέρα, ξημερώνει για 4.7! Μαγεία. Δικαίωση. Αγαλλίαση! Και στη δεύτερη πλαναρισιά, ΚΑΤΑΟΥ!
Ένας καταπέλτης από τους καλούς, που δεν τον βλέπεις να έρχεται, αλλά τον βλέπεις να φεύγει… αργά και πεισματικά προς τη μύτη του καινούριου σου σκάφους.


Δεν θες να κοιτάξεις, αλλά πρέπει. Ελπίζεις, μα ξέρεις! Ε, ναι, έχει κάνει κρακ. Βγαίνω δειλά - δειλά στην παραλία, το ρουφάω, έχει ήδη πάρει λίγα νερά. Τρέχω στα stations, ρωτάω αν μπορούν να μου το φτιάξουν: έχουν λέει πολλή δουλειά τώρα με τον αέρα. Από βδομάδα που θα κόψει… βλέπουμε! Ακόμη, μετά από χρόνια, πετάγομαι καμιά φορά στον ύπνο μου… μπροστά στον εφιάλτη του χαμένου wsurf.

Ντάξει, το παράκανα. Δεν τρέχει και κάτι να χάσεις τρεις μέρες 4.7. Ή μήπως τρέχει;

Η βασική διαφοροποίηση του Repair kit από το surf box, είναι πως μοιάζει περισσότερο απαραίτητο, όταν βρίσκεσαι στην παραλία για καιρό! Σε διακοπές, η κάποιο wsurf trip...
Το kit, σου παρέχει τη δυνατότητα να προβείς σε βασικές επισκευές, από αυτές που συμβαίνουν πιο συχνά, γλιτώνοντας σε έτσι από χαμένες μέρες, εκτός νερού.

Ένα τέτοιο kit, μπορεί να πάει μακριά, πολύ μακριά… Κάτι τέτοιο πήγαμε να κάνουμε και βρεθήκαμε με το bNw... Θα το κρατήσουμε εκεί, όπου πιστεύουμε πως ο μέσος σερφάς θέλει να φτάσει.

Αν η έννοια surf box σου είναι άγνωστη, έχεις πηδήξει ύλη! Διάβασε τα βασικά του surf box εδώ!

Ακολουθούν τα περιεχόμενα ενός βασικού repair kit:

Κάθε πολύτιμη συλλογή, χρειάζεται και την κατάλληλη συσκευασία: οικολογική, ανακυκλώσιμη, καλαίσθητη και με το logo του δημιουργού.

Το kit περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για μια επιτόπια επισκευή σε σανίδες windsurf, SUP και surf. Το μεράκι και την προσπάθεια θα τα βάλεις εσύ!

Το kit σε πλήρη ανάπτυξη! Διακρίνεται η custom made θήκη για τα μπουκαλάκια, ώστε να μην τα βρείτε όλα σούπα, όταν τα χρειαστείτε...

Η εποξική ρητίνη, ο καταλύτης της και το κατάλληλο γεμιστικό (glass bubbles) για να παρασκευαστεί εποξικός στόκος στην απαιτούμενη ρευστότητα!

Ασετόν για τον καθαρισμό των εργαλείων, σύριγγες για την ανάμειξη ρητίνης και καταλύτη και βενζινόκολλα για πατάκια, σαγιονάρες κλπ…

Ένα καλό ψαλίδι κάνει τη διαφορά όταν κόβουμε fiberglass. To κοπίδι, είναι για πιο σκληρές δουλειές και απαιτεί στεγνά χέρια και προσοχή!

Διακρίνονται μπόλικα κομμάτια γυαλόχαρτο νερού 150άρια και 240άρια, λίγο σμυριδόπανο 80άρι και τα fiberglass των 50 και 100gr στο νάιλον σακουλάκι τους!

Σπάτουλα πλαστική και ξύλινη (κάνει και για εξέταση αμυγδαλών), χαρτοταινία και κάρτα με το τηλέφωνο του bNw για extra βοήθεια. Η Rockit είναι extra, αλλά κάνει κι αυτή repairs…

And last but not least, the πολύτιμες οδηγίες χρήσεως. Αναλυτικές, ακριβείς και με ένα μικρό παράθυρο ασάφειας, ώστε αν πάει κάτι λάθος, να φταίτε πάντα εσείς…

Κλικ στις μικρές εικόνες για να εμφανιστούν μεγάλες επάνω.

 

Το bNw repair kit, περιλαμβάνει υλικά και οδηγίες για τρεις βασικές εργασίες, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος πιθανών ζημιών. Σπάσιμο με μορφή ρωγμής (crack), σπάσιμο με μορφή τρύπας και ξεκολλημένο deck pad. Σίγουρα δεν επαρκούν για την επισκευή μια αποκόλλησης, ενός σπασμένου fin box, ή ενός σκάφους κομμένου στα δύο. Με μαστοριά όμως και μεράκι, μπορούν να σώσουν τις σερφοδιακοπές, δικές μας η κάποιου φίλου!

Το συγκεκριμένο kit επισκευής του bNw, πωλείται έναντι 50€.
Και please, μην ακούσω γκρίνιες πως είναι ακριβό!
Για να το παραγγείλετε, καλέστε μας στο τηλέφωνο του εργαστηρίου, 213.023.4783.
Για να γκρινιάξετε πως είναι ακριβό, πάρτε στο 90.91.92.94.46.

Words: Κώστας Σταματάκος
Pics: bNw

www.boardsNwheels.gr > Άρθρα > Windsurf > Repair Kit