Shaping Culture

 

Ημερολόγιον Καταστρώματος

Στιγμές που έμειναν. Χωρίς marketing. Λάθη. Μαθήματα. Τούμπες στις λάσπες.
Σε πρώτο ενικό. Συναισθήματα. Βήματα εμπρός. Μια λακωνική καταγραφή.

18 Ιουνίου 2017: Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία καταγραφή κάποιας στιγμής. Ο λόγος δεν είναι πως δεν συμβαίνουν· μάλλον το αντίθετο. Συμβαίνουν τόσα πολλά που δεν βρίσκουμε το χρόνο να καταγράψουμε. Επίσημα το "Ημερολόγιον Καταστρώματος" κλείνει εδώ. Κρίμα, αλλά δεν πειράζει. Αυτές που πραγματικά αξίζουν, θα μείνουν στη μνήμη μας· χωρίς ημερομηνίες, χωρίς μεγάλη ακρίβεια, αλλά με ειλικρινή ιεραρχία.

23 Σεπτεμβρίου 2015: Ένα project που τρέχει δύο χρόνια στο μυαλό μου, ξεκινάει πραγματικά! Το εργαστήριο αποκτά την πρώτη του "εργαλειομηχανή". Έπονται άλλες. Απογείωση.

1 Σεπτεμβρίου 2015: Το δεύτερο καλοκαίρι "μέσα" στο εργαστήριο τελείωσε. Το κεφάλαιο "καλοκαιρινές σερφοδιακοπές στις ελληνικές νήσους" τελείωσε. Κάτι άλλο έρχεται. Επανεκκίνηση.

26 Απριλίου 2015: "Χτίζουμε" το Shaping Room. Έναν "στεγανό" χώρο όπου δουλεύονται τα σανίδια αφήνοντας το υπόλοιπο εργαστήριο καθαρό και τον shaper ήσυχο! Απομόνωση.

15 Φεβρουαρίου 2015: Το boardsNwheels βρίσκεται στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων για να waxάρει το World Rookie Tour. Μαθαίνουμε πολλά. Νέοι ορίζοντες.

1 Ιανουαρίου 2015: Μετά από πολυετές φλερτ, παίρνω την απόφαση να μου κάνω ένα πολύ ακριβό, χρήσιμο και δημιουργικό δώρο. Είναι ακόμη μυστικό. Ανυπομονησία.

22 Δεκεμβρίου 2014: Το πιο δύσκολο (μέχρι στιγμής) windsurf repair project, έχει μόλις ολοκληρωθεί. Αναρωτιέμαι αν θα βγάλει τον χειμώνα. Προσμονή.

20 Οκτωβρίου 2014: Ο Αρίστος κάνει Facebook. Κάποιοι τον λοιδορούν. Κάποιοι αναρωτιούνται. Εγώ καταλαβαίνω. Αυτός ξέρει. Έχει όραμα. Έχει σκοπό. Βούληση.

23 Σεπτεμβρίου 2014: Ένα κλασικό "4.0-δυνατό-ωραίο" απογευματινό σέσιον στο Βούρκο! Δύο από τα παιδιά του αθηναϊκού freestyle crew, δοκιμάζουν το BackYard Project freestyle καστομάκι μου. Τρώω τα νύχια μου… Τους άρεσε! Νιρβάνα.

16 Σεπτεμβρίου 2014: Τα τελευταία έξι χρόνια έκανα γενέθλια στην παραλία. Τα τελευταία έξι καλοκαίρια έκανα 5 μήνες με μαγιό, ξυπόλητος. Φέτος έκανα γενέθλια στο μαγαζί, και φόρεσα μαγιό τέσσερις φορές. Αλλαγή.

28 Αυγούστου, 2014: Ολοκληρώνουμε την πρώτη πλήρη in-shop "ανακατασκευή" ποδηλάτου. Μας ήρθε σε κακή κατάσταση, λύθηκε, ξεβάφτηκε, ξεσκούριασε, επισκευάστηκε, βάφτηκε, συναρμολογήθηκε και δέχθηκε πινελιές styling. Είναι όμορφο. Το θέλουν όλοι. Δικαίωση.

1 Αυγούστου, 2014: Χμμμ..! Ο κύριος Ζαχαρίας μας ζητάει να του επισκευάσουμε ένα αεροπλάνο. Όχι τηλεκατευθυνόμενο. Κανονικό, διθέσιο, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε βιαστικά. Πρόκληση.

19 Ιουνίου, 2014: Η πρώτη επίσημη παραγγελία χειροποίητου custom σκάφους, είναι γεγονός. Το project τέλειο: top spec wave board 71lt. O "πελάτης" είκοσι χρόνια κολλητός. Σικέ.

1 Ιουνίου, 2014: Ο Παυλάν ετοιμάζει τοπρώτο μας διαφημιστικό banner. Θα τρέξει στο γουιντσέρφινγ τζι-αρ. Μήπως να γίνουμε Α.Ε; Έπαρση.

28 Μαϊου, 2014: Έρχεται το πρώτο σανίδι windsurf για επισκευή. Έπεσε από τον πρώτο όροφο! Δεν μπορώ να το επισκευάσω με τα εργαλεία που διαθέτω, γιατί είναι πλαστικό. Ειρωνεία. Βρίσκουμε λύση.

24 Μαϊου, 2014: Βρίσκουμε νέο μότο. Αρέσει σε όλους. "Shaping culture"... Βαρύγδουπο. Δέσμευση.

21Μαϊου, 2014: Δοκιμάζουμε με τον Αρίστο τον "αντιγράφο". Με την πρώτη, δουλεύει στο 90% του επιθυμητού. Έπεται συνέχεια…

20 Μαϊου, 2014: Έρχεται ο πρώτος "πραγματικός" πελάτης. Παλιό, κόκκινο, σκουριασμένο Ideal, με θεόστραβο πιρούνι. Πέφτουμε πάνω του λες και είναι Formula ένα σε pit stop. Ενθουσιασμός.

17 Μαϊου, 2014: Ξεκινάμε με τον Αρίστο να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε έναν αυτοσχέδιο "αντιγράφο" rocker σανιδιών. Μοιάζει με moon buggy. Δίψα.

14 Μαϊου, 2014: Νόμιζα πως είχα βρει το τέλειο μότο. Δεν αρέσει σε κανέναν. Μου λένε πως θυμίζει έκθεση επίπλων. Έχουν δίκιο. Απογοήτευση. Κρυώνω.

14 Μαϊου, 2014: Ολοκληρώνεται η έναρξη στην εφορία. Αυτοψία δεν έγινε. Τα κουβαλάμε όλα πίσω. Απορία.

12 Μαϊου, 2014: Αδειάζουμε - ξεβιδώνουμε - κουβαλάμε όλο το εργαστήριο στο σαλόνι της μάνας μου. Το μαγαζί πρέπει να είναι άδειο για την αυτοψία της εφορίας.

03 Απριλίου, 2014: Ηλεκτροσυγκολλώ ένα-ένα 30 παξιμάδια Μ10, στις άκρες δεκαπέντε σωλήνων για μια κατασκευή. Έπρεπε να είναι Μ12. Ηλίθιος.

28 Μαρτίου, 2014: Έχουμε logo! Μας αρέσει. Μας ενώνει.

27 Μαρτίου, 2014: Αδειάζω κατά λάθος μια "ταμπακιέρα" με 20 κιλά βίδες - παξιμάδια - ροδέλες - κλπ στο πάτωμα. Μου παίρνει 4 ώρες να την ξαναγεμίσω. Ψυχραιμία.

15 Μαρτίου, 2014: Σκάει μύτη ο πρώτος λογαριασμός ΔΕΗ! Κατανάλωση ρεύματος 3.5€. Δημοτικά τέλη και Νεριτ 72€. Παράνοια.

24 Φεβρουαρίου, 2014: Πέφτει η πρώτη custom(!) παραγγελία. Ένα σιδερένιο πλαίσιο - λαβή για να ανασηκώνεται στο κρεβάτι μια γιαγιά με σπασμένη λεκάνη. Όλη η γειτονιά νομίζει πως θα ανοίξουμε σιδεράδικο.

Φεβρουάριος συνολικά: Ηλεκτροσυγκολλώ ότι βρεθεί μπροστά μου. 500 κιλά σίδερα και 10 κιλά ηλεκτρόδια. Up in smoke...

12 Φεβρουαρίου, 2014: Το logo προχωρά.

Ένα παγωμένο πρωινό του Γενάρη: Το καστομάκι πλανάρει στα νησάκια για πρώτη φορά! Ευτυχία.

30 Ιανουαρίου, 2014: Ο κύριος Δημήτρης Δ. μου δείχνει ηλεκτροσυγκόλληση. Ερωτεύομαι.

20 Ιανουαρίου, 2014: Μισθώνεται το εργαστήριο. Αβεβαιότητα.

13 Ιανουαρίου, 2014: Ο Παύλος, μας δείχνει προσχέδια του logo.

10 Ιανουαρίου, 2014: Τα πρώτα "under construction" html's αιωρούνται στο διαδίκτυο.

07 Ιανουαρίου, 2014: Γκουγκλάρω "how to build your website"...

06 Ιανουαρίου, 2014: Ψάχνουμε όνομα: boardsNwheels, ή Καταπέλτης; Διαλέγουμε το πρώτο. Κατοχυρώνεται η ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

01 Ιανουαρίου, 2014: Το πρώτο χειροποίητο σανίδι του windsurf, ολοκληρώνεται. Πιστεύω πως είναι πανέμορφο. Το ίδιο και η κουκουβάγια για τα πουλάκια της. Ικανοποίηση.

Ολόκληρο το 2013: Η ιδέα του εργαστηρίου τριγυρνάει στο μυαλό μας. Κάποιοι μας παροτρύνουν. Άλλοι τείνουν προς την ανασφάλεια. Παλινδρόμηση.

www.boardsNwheels.gr > Ημερολόγιον